Bakdamp- en luchtafzuigingsystemen van restaurants en horecagelegenheden hebben een verhoogd risico op brand, gevaar en schade!

Vet is een goede geleider voor brand, een brand in een restaurant begint meestal in de keuken en 9 van de 10 keer gebeurt dit in de afzuigkappen en wanneer de vettige laag in de luchtkanalen eenmaal vlam vat ontstaat er al snel een onbeheersbare brand met mogelijk desastreuze gevolgen.

U kunt tegenwoordig de krant niet meer openslaan of u ziet wel weer een restaurant of horecagelegenheid die het weekend of de dag ervoor door brand verwoest is en alle omwonenden zijn ge├źvacueerd. Kleine keukenbrandjes kunnen vaak eenvoudig geblust worden, maar wanneer de vlammen zich in een rap tempo verspreiden via het vet in de luchtkanalen dan is er meestal geen houden meer aan.

Wij adviseren u om jaarlijks uw luchtkanalen en afzuigsystemen door ons te laten reinigen, zo verlaagt u het risico op brandgevaar en voorkomt u ongewenste calamiteiten in uw restaurant en horecakeuken.

Wilt u meer weten? Neemt u dan contact met ons op.

Wij helpen u graag bij het voorkomen van keukenbrand.